Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Publieksavond

15 september // 21:00 - 23:00

€6

Op vrijdagavond 15 september is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Op deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen of contant worden voldaan.

Aan het begin van de avond, in de schemering, zien we  steeds meer sterren oplichten. Hoog aan de hemel staat de maan, waarvan je met de telescoop goed de zogeheten ‘zeeën’ kraters en bergen kunt observeren.  Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals  de Poolster, Aldebaran, Wega, Grote en Kleine Beer, Ossenhoeder, Zwaan en Cassiopeia.  Ook worden de kijkers gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels. Van de planeten is Saturnus mooi in de telescoop te bekijken; zijn ringenstelsel en mogelijk ook zijn grootste maan Titan zijn te onderscheiden. Later op de avond verschijnt Jupiter boven de oostelijke horizon. Op deze reuzenplaneet zijn wolkenbanden zichtbaar en rondom de planeet de vier grote galileïsche manen Io, Europa, Ganymedes en Callisto. Het moet wel onbewolkt zijn om de zon, de maan, de planeten en sterren te kunnen waarnemen.
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Gegevens

Datum:
15 september
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
€6
Evenement Categorie:

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top