skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond Nacht van de Nacht

30 oktober // 20:00 - 22:15

€5

Op zaterdagavond 30 oktober doet Sterrenwacht Halley mee aan de Nacht van de Nacht.
De jaarlijkse Nacht van de Nacht is het initiatief van de Natuur- en Milieufederaties.

Het programma bij de sterrenwacht begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden.
Als het niet bewolkt is, kunnen we de sterrenhemel bewonderen. De Melkweg bevindt zich recht boven ons hoofd en de planeten Jupiter en Saturnus staan ook aan de hemel. De telescopen worden op deze hemellichamen gericht en ook op verre kosmische nevels, sterrenhopen. Ook maakt u kennis met verscheidene bekende en minder bekende sterrenbeelden en heldere sterren.

In de presentatie wordt getoond, wat we met het blote oog niet of nauwelijks kunnen zien van de kosmos, maar met telescopen en fotografisch des te meer: kleurrijke nevels, waar sterren worden ‘geboren’, sterrenstelsels, oude en jonge sterrenhopen en indrukwekkende restanten van nova’s en ontplofte sterren. Verder is er aandacht voor lichtvervuiling, die ook voor sterrenkundige een probleem vormt.

Reserveren
Vanwege de pandemie gelden helaas beperkingen. Er zijn twee tijdvakken van één uur. Binnen elk tijdvak kunnen maximaal 25 bezoekers tot de sterrenwacht worden toegelaten. Reservering is nodig.
Het eerste tijdvak is van 20.00-21.00 uur en het tweede tijdvak van 21.15-22.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen worden voldaan.

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is vereist voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Bij aankomst bij de sterrenwacht zult u worden gevraagd dat bewijs te tonen.

Klik hier om maximaal 7 plaatsen in een van de tijdvakken te reserveren. Als een tijdvak is volgeboekt, dan is het doorgestreept en kan men geen plaatsen meer in dat tijdvak reserveren.

Gegevens

Datum:
30 oktober
Tijd:
20:00 - 22:15
Kosten:
€5

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
Telefoon:
0412-454999
Site:
www.sterrenwachthalley.nl

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Site:
www.sterrenwachthalley.nl
Back To Top