Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond

5 januari 2024 // 20:00 - 22:00

€6

Op vrijdagavond 5 januari 2024 is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Op deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen of contant worden voldaan.

Vanavond worden de telescopen onder meer gericht op de reuzenplaneet Jupiter. Rond de planeet zie je door de telescoop diens vier grootste manen, en op Jupiter zelf de donkere en lichte wolkenbanden. Ook Saturnus met zijn bekende ringenstelsel staat begin van de avond nog boven de horizon.  Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals  de Poolster, Betelgeuse, Sirius, Grote en Kleine Beer, Ossenhoeder, Orion, Tweelingen en Stier.  Ook worden de kijkers gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels. Het moet wel onbewolkt zijn om  de planeten en sterren te kunnen waarnemen.
In het auditorium wordt het verhaal van de Ster van Bethlehem verteld. Volgens de bijbel werd de geboorte van Christus aangekondigd door een ster aan de hemel, die de drie koningen uit het oosten de weg naar wees naar de stal waarin het kind werd geboren. Wat was de Ster van Bethlehem? In het verhaal wordt uiteengezet welke opmerkelijke sterrenkundige fenomenen zich in die jaren voordeden en toen mogelijk zijn aangemerkt als ‘de Ster’.

In het planetarium maakt u een indrukwekkende reis door de kosmos en langs de planeten.

Gegevens

Datum:
5 januari 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top