skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond

18 juni // 21:00 - 23:15

Op deze publieksavond gaat de zon pas rond 22.00 uur onder. Tot dit tijd kan die met een speciale zonnekijker veilig worden bekeken. En ook de halve maan staat aan de hemel; zijn kraters, bergen en ‘zeeën’ zijn door door een telescoop prachtig te zien, zeker als het wat later op de avond donkerder is.

In de loop van de schemering worden mogelijk de planeten Venus en Mars zichtbaar, maar ze staan laag boven de horizon waardoor ze moeilijk zichtbaar zouden kunnen zijn. Later lichten de eerste heldere sterren op, zoals Arcturus, Wega en Deneb, en vervolgens ook andere, waaronder de Poolster. Verscheidene sterrenbeelden zijn te herkennen als het goed donker is. Met de telescopen zijn de hemellichamen mooi te bekijken. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan en de sterrenhemel te kunnen aanschouwen.

Vanwege de pandemie gelden helaas beperkingen. Er zijn twee tijdvakken van één uur. Binnen elk tijdvak kunnen maximaal 15 bezoekers tot de sterrenwacht worden toegelaten. Reservering is nodig.
Het eerste tijdvak is van 21.00-22.00 uur en het tweede tijdvak van 22.15-23.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen worden voldaan.
Het dragen van een mondkapje in het gebouw is verplicht en de 1,5-meterregel geldt natuurlijk ook.

Reserveren
Klik hier om maximaal 7 plaatsen in een van de tijdvakken te reserveren.

Gegevens

Datum:
18 juni
Tijd:
21:00 - 23:15
Back To Top