Ga naar hoofdinhoud

Halley in postcard ESF 2021

 

Tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 trad Stefania Liberakakis namens Griekenland op met het liedje ‘Last Dance’. Zij behaalde daarmee in de finale op 22 mei de tiende plaats.
In de postcard die aan haar optredens in de halve finale en de finale voorafging, presenteerde Stefania zich in een tiny house naast Sterrenwacht Halley in Vinkel.

Ieder van de 41 deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2021 werd met een postcard geïntroduceerd. Zo kregen rond 200 miljoen kijkers in elk filmpje iets te zien van de prachtige natuur, een architectonisch hoogstandje of een historische plek in ons land.

In het diepste geheim zijn tot op de late avond van 1 april bij Sterrenwacht Halley opnames gemaakt voor de postcard. Dit karakteristieke gebouw met drie koepels, midden in een echt Nederlands landschap, vormt het decor voor de introductie van de Grieks-Nederlandse zangeres, actrice en Youtuber Stefania Liberakakis.
Een groot productieteam van mediabedrijf IDTV plaatste in het weiland naast de sterrenwacht het fraai geïllumineerde tiny house dat ook in de andere postcards centraal staat.
Het team richtte het huisje huiselijk in, met een fraai gedekte eettafel, mooie stoelen en andere spullen, en een fiets voor de deur. De tiny houses in alle filmpjes staan voor thuis, waar we in deze barre tijden het grootste deel van ons dagelijks leven doorbrengen. In dat oplichtende hokje zien we de beleveniswereld van de artiest op ingenieuze wijze voorbij fladderen en wordt de mens áchter de zanger of zangeres over het voetlicht gebracht.

Stefania was niet aanwezig bij de opnames bij Halley, maar later in de studio werd een hologram van haar in het filmpje gemonteerd. Een drone vloog rond en schoot prachtige beelden van het tiny house en de in een blauwe gloed gezette sterrenwacht, terwijl Halleyleden buiten beeld de drie koepels met de grote telescopen gelijktijdig lieten opengaan en draaien.

Uitzending halve finale ESF, 20 mei, terugkijken?
Klik hier om de de gehele uitzending van de halve finale op 20 mei te bekijken. Na 1 minuut en 40 seconde is Sterrenwacht Halley al heel even te zien. De postcard voor Stefania begint na 20 minuten, 0 seconden.

Bovenste twee foto: stills uit de postcard voor Stefania Liberakakis.
Andere foto’s: de ‘making of’ de postcard bij Sterrenwacht Halley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top