Ga naar hoofdinhoud

Jeugdcursus Ruimtevaart

In september 2022 houdt Sterrenwacht Halley voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een cursus over ruimtevaart. Die bestaat uit vier lessen op de zaterdagmiddagen 3, 10, 17 en 24 september, telkens van 16.00-17.30 uur.

Ruim een halve eeuw geleden landden de eerste mensen op de maan. Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de ruimtevaart, die pas in 1957 begon met de lancering van het onbemande ruimtescheepje Spoetnik 1. Kort daarna volgde Spoetnik 2 met een levend wezen aan boord: het beroemde straathondje Laika.
Rakettenwaren er al lang voor 1957. Ze werden ingezet voor oorlogsvoering en later ook voor wetenschappelijk onderzoek aan de aardse dampkring.

In de cursus wordt verteld over het verleden (Spoetnik, de maanlandingen, de space shuttles), maar vooral ook over raketten, hedendaagse bemande en onbemande ruimtevaart, de verkenning van zon, planeten en kometen en wat ons in de toekomst nog meer te wachten staat. Want er zijn bijvoorbeeld allerlei plannen om mensen naar Mars te sturen, die daar gaan wonen en werken.
Maar er worden zeker niet alleen verhalen verteld. Zo maken de cursisten hun eigen waterraketten, die in een volgende les worden gelanceerd. En er zijn andere doe-activiteiten.
De deelnemende kinderen krijgen de gelegenheid om een avond (nader af te spreken) bij Halley te komen sterren kijken.

 Cursusgeld  voor  de vier  lessen samen voor niet-leden: € 15,– (voor Halleyleden: € 10,–).
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden bij Werner Neelen, 

Back To Top