Ga naar hoofdinhoud

Mooie zonsverduistering

Rond 30 Halleyleden en andere belangstellenden hebben  de gedeeltelijke zonsverduistering van 10 juni 2021 bij een strakblauw hemel kunnen observeren.
Verscheidene leden fotografeerden de eclips met hun telescopen of telelenzen. Anderen bekeken de bedekking met speciale zonnetelescopen, voorzien van zonnefilters. Of gewoon met een eclipsbril.

Stefania, deelneemster ESF 2021, bekeek de eclips bij Halley
Op uitnodiging van de sterrenwacht kwam ook Stefania Liberakakis een kijkje nemen. Zij nam namens Griekenland met het liedje ‘Last Dance’ deel aan het Eurovisie Songfestival 2021 en behaalde tijdens de finale een mooie 10e plaats. Het introductiefilmpje of de postcard die aan haar optreden voorafging, is opgenomen bij Sterrenwacht Halley. Meer hierover: klik hier.

TV- en videoreportages
Halleylid Maria Valks maakte deze middag video-opnames van de activiteiten bij de sterrenwacht en het bezoek van Stefania. Klik hier om die te bekijken.
Ook Omroep Brabant TV verzorgde een reportage; klik hier voor de beelden en een interview met Stefania.
Tenslotte de regionale omroep DTV: die deed eveneens verslag van de eclips bij Halley en interviewde Stefania. Klik hier voor hun reportage.

Foto’s:
boven: Halleyleden fotograferen de eclips met hun apparatuur.
Links: Stefania neemt de zon waar door een zonnekijker.
Onder; beelden van de eclips, gemaakt door Halleyleden bij de sterrenwacht.  

 

 

 

Back To Top