Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Publieksavond

16 februari // 20:00 - 22:00

€6

Op vrijdagavond 16 februari 2024 is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij tegelijk met het reserveren worden betaald. Koffie, thee, frisdrank e.d. bij de sterrenwacht kunnen alleen met pinnen worden betaald.

De maan is vandaag in Eerste Kwartier; zijn rechterhelft wordt door de zon verlicht. Door de telescoop zijn de grote ‘maanzeeën’, kraters en bergen duidelijk te zien. Van de planeten is alleen Jupiter goed zichtbaar. Door de telescoop zijn op deze reuzenplaneet diens vier grootste manen te zien, en op Jupiter zelf de donkere en lichte wolkenbanden.  Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals  de Poolster, Betelgeuze, Sirius, Grote en Kleine Beer, Tweelingen, Leeuw en Stier. Ook worden de kijkers gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan,  Jupiter en de  sterren te kunnen waarnemen.
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top