Ga naar hoofdinhoud

Jeugd

Jeugdlidmaatschap van Halley

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij alle publieksactiviteiten van Sterrenwacht Halley. Eén keer per kwartaal is er bij Sterrenwacht Halley een Jeugdmiddag, speciaal bedoeld voor  kinderen tussen 8 en 12 jaar. Je hoeft geen lid van de Vereniging Sterrenwacht Halley te zijn om daaraan te mogen meedoen. Uiteraard kunnen kinderen ook lid worden van de Vereniging Sterrenwacht Halley.

Jeugdmiddagen

Jeugdmiddag sterrenwacht Halley
Hoe werkt de telescoop

Op een Jeugdmiddag is er een leuke en leerzame presentatie over een sterrenkundig onderwerp (bijvoorbeeld Maan, Zon, planeten, sterren en kometen), gevolgd door een doe-activiteit. Als het niet bewolkt is, staat de grote telescoop gericht op de Zon, en kun je zonnevlekken zien. De telescoop is voorzien van een heel speciaal filter om veilig naar de Zon te kunnen kijken (kijk nooit met je eigen telescoop of verrekijker naar de Zon!). De Jeugdmiddag eindigt altijd met het lanceren van waterraketten!

Een Jeugdmiddag is altijd op een zaterdagmiddag, van 14.00-16.00 uur. Je hoeft je niet voor de Jeugdmiddag aan te melden. Zorg wel dat je om 14.00 uur aanwezig bent, want dan maak je het hele programma mee. Wil je weten wanneer de eerstvolgende Jeugdmiddag is? Bekijk de agenda.

Jeugdcursussen

Een of meer malen per jaar kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar deelnemen aan een Jeugdcursus Sterrenkunde. Elke cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur, die telkens op vier opeenvolgende zaterdagmiddagen worden gehouden (van 16.00-17.30 uur). Kinderen die de Jeugdcursus Sterrenkunde hebben gevolgd, kunnen meedoen aan een vervolgcursus, waarin dieper op allerlei onderwerpen wordt ingegaan.

Je hoeft geen Halleylid te zijn of te worden om aan de cursus mee te doen. Klik hier voor meer informatie over de komende Jeugdcursus Ruimtevaart.

Back To Top