Ga naar hoofdinhoud

Vrijwilligers gevraagd

Sterrenwacht Halley organiseert de maandelijkse publieksavonden, cursussen, jeugdactiviteiten en cursussen en doet mee aan allerlei landelijke en regionale evenementen. Voorts ontvangt de sterrenwacht veel scholen en andere groepen op afspraak. Jaarlijks bezoeken ongeveer 5000 bezoekers de sterrenwacht, jong en oud, met heel uiteenlopende allerlei achtergronden.

De sterrenwacht heeft geen personeel in dienst. Alle publieksactiviteiten worden georganiseerd en begeleid door leden/vrijwilligers. Tientallen leden doen daar enthousiast aan mee. Toch is er behoefte aan meer vrijwilligers; vooral vrijwilligers die publiekslezingen, rondleidingen en planetariumvoorstellingen willen verzorgen. Maar ook zijn extra vrijwilligers welkom die meehelpen bij jeugdactiviteiten, die kunnen omgaan met de telescopen en die bezoekers gastvrij ontvangen en wegwijs maken. Op publieksbijeenkomsten zijn steeds twee tot zes vrijwilligers aanwezig; dat hangt af van het verwachte aantal bezoekers.

Gevraagd worden:

Vrijwilligers met kennis van sterrenkunde, of met ten minste affiniteit met sterrenkunde, die bereid zijn mee te helpen op publieksbijeenkomsten door een of meer van de volgende taken op zich te nemen:

  • publiekslezing over een sterrenkundig onderwerp;
  • planetariumvoorstellingen;
  • bediening van de telescopen en het geven van uitleg daarbij;
  • ontvangen publiek, kassa, koffie- en theevoorziening.

Geboden worden

Kosteloos deelnemen aan cursussen sterrenkunde bij Halley, begeleiding bij het verzorgen van presentaties, leren omgaan met planetarium en telescopen, deelname aan excursies en gezellige bijeenkomsten e.d. speciaal voor leden en vrijwilligers.

Contactpersoon

Urijan Poerink
Tel.: 06-20289013

Back To Top