Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Publieksavond

19 april // 21:00 - 23:00

€6

Op vrijdagavond 19 april 2024 is de sterrenwacht voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij tegelijk met het reserveren worden betaald. Koffie, thee, frisdrank e.d. bij de sterrenwacht kunnen alleen met pinnen worden betaald.

De reuzenplaneet  Jupiter zakt rond 22.40 uur onder de westelijke horizon. Mogelijk kan hij nog door de telescoop worden waargenomen. Je ziet dan diens vier grootste manen, en op Jupiter zelf de donkere en lichte wolkenbanden. de maan  staat wel hoog aan de hemel. Door de kijkers van de sterrenwacht zijn zijn bergen, kraters en ‘zeeën’ heel mooi te zien.  Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals  de Poolster, Betelgeuze, Sirius, Grote en Kleine Beer, Tweelingen, Leeuw en Stier. Ook worden de telescopen gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Bij slecht weer gaat het programma wel door, maar kunnen we de sterrenhemel niet observeren.

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
€6

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top