Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond

20 oktober // 20:00 - 22:00

€6

Op vrijdagavond 20 oktober 2023  is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Op deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen of contant worden voldaan.

We zien vanavond de Wassende Maan in het westen ondergaan. Op zijn oppervlak zijn door de telescopen bergen, kraters en ´maanzeeèn´ mooi te zien.  Ook worden de kijkers gericht op de reuzenplaneet Jupiter. Rond de planeet zie je door de telescoop diens vier grootste manen, en op Jupiter zelf de donkere en lichte wolkenbanden. Ook Saturnus staat aan de hemel, en van hem is het befaamde ringenstelsel zichtbaar. Je leert enkele bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden kennen, zoals  de Poolster, Aldebaran, Wega, Grote en Kleine Beer, Ossenhoeder, Zwaan en Cassiopeia.  Ook worden de kijkers gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels. Van de planeten is Saturnus mooi in de telescoop te bekijken; zijn ringenstelsel en mogelijk ook zijn grootste maan Titan zijn te onderscheiden. Het moet wel onbewolkt zijn om  de maan, planeten en sterren te kunnen waarnemen.
In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€6

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top