Ga naar hoofdinhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond

21 juni // 21:00 - 23:00

€6

Op vrijdagavond 21 juni 2024 is de sterrenwacht voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Reserveren van plaatsen
Deze avond kunnen ten hoogste 50 bezoekers bij de sterrenwacht terecht na reservering.
Klik hier om plaatsen te reserveren voor ten hoogste 5 personen. Als de vermelde begin- en eindtijd zijn doorgestreept, zijn alle plaatsen al gereserveerd.

De entreeprijs bedraagt € 6,– per persoon (alle leeftijden) en kan tegelijk met het reserveren worden betaald.

Aan het begin van deze avond staat de zon nog boven de westelijke horizon; als het niet bewolkt is, kun je hem dan met een speciale zonnetelescoop veilig observeren. De zon is in deze periode behoorlijk actief, en dat is te zien aan de vele donkere zonnevlekken en zonnevlammen. Het is bijna Volle Maan, dus hij kan goed met de telescoop worden bekeken. Mooi zijn zijn kraters en ´zeeën’ te onderscheiden. Bij  onbewolkte hemel wordt dan ook extra aandacht besteed aan bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, zoals  de Poolster, Capella, Grote en Kleine Beer, Tweelingen, Leeuw en Ossenhoeder. Ook worden de telescopen gericht op sterrenhopen, dubbelsterren en kosmische nevels.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Bij slecht weer gaat het programma wel door, maar kunnen we de sterrenhemel niet observeren.

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
21:00 - 23:00
Kosten:
€6

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel,
+ Google Maps
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Sterrenwacht Halley
Telefoon:
0412-454999
Bekijk de site van Organisator
Back To Top